Attraction

Koridor Raya Multimedia (MSC) yang berpusat di Cyberjaya terletak bersebelahan dengan Putrajaya, di daerah Dengkil, merangkumi kawasan seluas 7,000 ekar. Cyberjaya dikenali sebagai nukleus ICT (Teknologi Maklumat dan Komunikasi) di peringkat Kebangsaan. Ia dijangka menjadi Bandar Pintar Masa Depan, serta model peranan bagi seluruh negara.

Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) adalah pintu masuk ke Malaysia dan Asia Tenggara. KLIA dibina untuk menggantikan Lapangan Terbang Antarabangsa Sultan Abdul Aziz Shah di Subang dan telah menjadi mercu tanda terkemuka di Sepang dan dirasmikan pada 27 Jun 1998. Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 (KLIA2) yang terbaru telah memulakan operasi pada 2 Mei 2014

Walaupun perkembangan pesat projek-projek peringkat kebangsaan lain, daerah Sepang juga telah diberi penghormatan untuk menyediakan litar F1racing yang berprestij, terkenal dan bertaraf dunia. Kereta F1 yang unik, terkenal dan kelas dunia F1 di Malaysia. Aktiviti tahunan: • Formula Satu • Super GT Championship • Merdeka Millenium Endurance • Grand Prix Motosikal • Siri Super Malaysia A1 GP • Sepang Drag Battle • Motocross

Pembangunan Sepang Gold Coast meliputi kawasan seluas 251.49 ekar di Plot 67; sebahagian daripada tanah milik kerajaan di Bagan Lalang, Sepang. Secara amnya ia ditujukan untuk pelancongan. Kerja-kerja pembangunan melibatkan 366 unit chalet dan komponen sokongan lain.

Mitsui Outlet Park KLIA SEPANG (MOP) adalah pusat membeli-belah kilang di 60km dari KL dan 6km dari KLIA dan klia2. Menggalakkan konsep jualan terus oleh pengilang, MOP menawarkan pelbagai jenama dan produk berpengalaman tinggi ke atas dan mewah di diskaun yang menarik dan tidak melupakan Kedai Specialty Jepun (Japan Avenue), yang memperkenalkan Seni, Budaya, Muzik dan Masakan Jepun. Menerusi pelbagai kumpulan pelanggan, MOP juga menawarkan pelbagai hidangan yang lazat dari masakan Melayu asli, tambang timur ke barat, kafe dan makanan.

Masjid Sultan Abdul Samad atau Masjid KLIA adalah masjid berhampiran Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur di Daerah Sepang, Selangor, Malaysia.
Masjid ini pada asalnya dinamakan Masjid KLIA dan secara rasminya dinamakan sempena Almarhum Sultan Sir Abdul Samad dari Selangor. Ia juga digunakan sebagai masjid antarabangsa untuk pelancong yang tiba dan berlepas dari / ke KLIA. Ia juga merupakan masjid awam untuk umat Islam dari Salak Tinggi dan KLIA Town Centre.
Masjid ini dibina oleh Malaysia Airports Holdings Berhad yang merupakan pengendali untuk KLIA. Ketika pembukaan KLIA pada 27 Jun 1998, pembinaan masjid bermula pada tahun 1997 dan selesai pada tahun 1999. Masjid ini dibuka secara rasmi pada 12 Ogos 2000 oleh Bupati Selangor pada masa itu, Tengku Idris Shah (sekarang Sultan Sharafuddin Idris Shah).